Kopec, Karel: Zelenina ve výživě člověka, 2010
Název: | Zelenina ve výživě člověka |
Autor: | Karel Kopec |
Vydání: | 1. |
Místo vydání: | Praha |
Nakladatel: | Grada |
Rok vydání: | 2010 |
ISBN: | 978-80-247-2845-2 |
Počet stran: | 159 s. |
Edice, série: | Zdraví & životní styl |
Poznámka: | Renomovaný český autor, prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., přináší současný pohled na nezastupitelný význam zeleniny pro zdravou výživu, v níž teprve komplexní masozeleninová strava s dostatečným zastoupením zeleniny jsou předpokladem zdraví. V textu i v tabulkách autor zdůrazňuje nutriční, senzorickou a ochrannou hodnotu rozsáhlého sortimentu zeleninových druhů. Uvádí, jak uchovat jakostní znaky čerstvé, skladované, konzervované, a zejména kuchyňsky zpracované zeleniny. Publikace obsahuje také příklady zdokonalování chuti a zpestření jídelníčku tradičními a moderními úpravami. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho nových podnětů při přípravě zeleniny. |
Kategorie: | Zdraví / Léčitelství |
Kategorie: | Kuchařky / Recepty |
Stav: | Pěkná brož |
11.11.2024 15:18 #1867229